Geplaatst op: 12-02-2020Naar overzicht

Online vijfdaagse Stap op 112 feb 2020

Uitnodiging voor alle mensen die werken in de sector zorg en welzijn

Sta jij ook altijd klaar voor een ander?

Zorg je met liefde en toewijding voor je patiënten, cliënten, bewoners of welke naam jouw organisatie eraan geeft? Zorg je ervoor dat thuis de boel draait? En misschien doe je in je vrije tijd vrijwilligerswerk, help je op school, pas je op de kleinkinderen of ben je mantelzorger?

Allemaal heerlijk om te doen. Zorgen voor anderen is je kracht en talent. Toch heeft dit zorgtalent een keerzijde. Zorg jij voldoende, nee goed, voor jezelf? Uit de praktijk blijkt dit vaak een onderschoven zaak. Eerst de ander en dan ik. Daar zit geen eigen regie, dat betekent dat je geregeerd wordt.

Kunnen we dat omdraaien?

Ja, natuurlijk. Het is een interessant veranderproces en dat begint bij kiezen voor jezelf en vanuit jezelf. Dan kom je bij de kern van jouw verhaal.

ALS JE NIET GOED VOOR JEZELF ZORGT, DAN KUN JE OOK NIET VOOR EEN ANDER ZORGEN.

Dan riskeer je niet alleen je eigen gezondheid, maar ook die van de mensen waar je voor zorgt. En voor de meerderheid van de mensen is dat voor familie en/of vrienden. Voor jou als zorgprofessional gaat dat verder en zorg je daarnaast ook beroepsmatig voor anderen. Des te meer reden om nog beter voor jezelf te zorgen.

Doe mee met de stap op 1 vijfdaagse

Met de Stap op 1 vijfdaagse krijg je op een leuke manier inzicht in wat goed zorgen voor jou betekent en hoe je dit door kleine stapjes te zetten kunt realiseren. We snappen dat je het druk hebt, en toch willen we je uitnodigen om gedurende deze vijf dagen, vijf à tien minuutjes per dag aan jezelf te besteden. En ja die tijd haal je zo in, doordat je weer ruimte in je hoofd en agenda krijgt. Doe gratis mee met deze waardevolle en praktische uitdaging en gun jezelf die stap op 1.

Meer informatie