Geplaatst op: 19-12-2019Naar overzicht

Goed bezochte ZORG.IK? Carrière- en oriëntatieavond19 dec 2019

'Hoe leuk dat je op je 56e nog zo gewild bent!' 

80 belangstellenden voor zorg en welzijn
Op 17 december 2019 vond weer een geslaagde ontmoeting plaats tussen werkzoekenden en werkgevers in zorg en welzijn. Bij het UWV Werkbedrijf in Haarlem kwamen liefst 80 werkzoekenden en belangstellenden om zich te oriënteren op een carrière in zorg en welzijn of een vervolgstap. Naast 10 werkgevers in zorg en welzijn, allen op zoek naar nieuwe medewerkers met een zorghart, waren ook aanwezig en beschikbaar: het Nova College Zorg en Welzijn, loopbaancoaches van Sterk in je werk, WerkgeversServicePunt Zuid-Kennemerland en IJmond en hét regionale loopbaanportaal Infopunt Zorg.
 
Werkgarantie en vernieuwde CAO
Tijdens de voorlichting werd stilgestaan bij de werkgarantie in zorg en welzijn. Liefst 22 werkgevers in zorg en welzijn in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden hebben het convenant werkgarantie ondertekend: wanneer iemand bij hen start met een leerwerktraject en dit traject goed afrondt, dan is hij of zij verzekerd van een vaste baan bij hen of bij een collega-organisatie. Ook werd verteld over de nieuwe CAO voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT), met onder andere een salarisverhoging van 6,5%, verhoging van de eindejaarsuitkering en betere afspraken om gezond je pensioen te halen.

Carrièreswitchers aan het woord
Hanneke en Ilona volgen momenteel een leerwerktraject. Hanneke is 1e jaars persoonlijk begeleider bij De Hartekamp Groep en Ilona is 2e jaars Verzorgende IG bij Kennemerhart. Hanneke en Ilona vertelden over hun ervaringen en beantwoordden de vele vragen uit het publiek. Ook over vragen met betrekking tot hun leeftijd waren Hanneke en Ilona duidelijk. Ilona gaf aan dat zij merkt dat zorgvragers en collega’s voordelen ervaren in het feit dat ze geen 18 meer is. ‘Door mijn levenservaring zie ik de vraag eerder, voel ik bepaalde situaties of behoeften aan. Hanneke vult aan: 'Hoe leuk is het als je op je 56e nog zo gewild bent. Het werk is fantastisch, school ook. De zelfstudie is pittig, maar ik ga ervoor!'

Anderstaligen
De werkgevers zagen onder de bezoekers vooral enthousiaste en oprecht geïnteresseerde mensen en daar werden zij op hun beurt weer enthousiast van. Een medewerker van een van de aanwezige werkgevers vertelde: ‘Een van de bezoekers met wie ik een vervolgafspraak heb gemaakt, heeft de opleiding tot helpende zelfs al afgerond. Zij is klaar om aan het werk te gaan. We kunnen waarschijnlijk snel zaken doen, geweldig.’ Ook veel belangstelling was er voor de informatie over het project voor anderstaligen in de zorg. Mooi dat we daar in de regio een schakeltraject voor hebben ontwikkeld.

Informatie over leren en werken in zorg en welzijn
De volgende gelegenheid voor werkzoekenden en belangstellenden is op 21 maart, dan vindt de grote ZORG.IK? Carrièrebeurs plaats. Wie eerder al vragen heeft of ondersteuning wenst als het gaat om leren en werken in de zorg, kan contact opnemen met Infopunt Zorg, Monique Beentjes, contactpunt@vbzkam.nl


WhatsApp Image 2019-12-17 at 21.58.18-3.jpg

 

WhatsApp Image 2019-12-17 at 21.57.59=3.jpg