Vacatures zoeken

Maak nu je profiel aan

 • Toegang tot gratis loopbaantesten
 • Laat je cv achter voor werkgevers in de regio
 • Nieuwste vacatures in je mailbox
schrijf je nu in

Sterk in je werk, zorg voor jezelf!

Gratis loopbaanoriëntatie

Lees meer

Welke opleiding past bij mij?

Als je kiest voor een baan in de gezondheidszorg,
kies je voor een echt vak.

Lees meer

Wat heeft Infopunt Zorg te bieden?

Inschrijven & profiel aanmaken

Maak een profiel aan om toegang te krijgen tot het loopbaanportaal. Vanaf één plek, het loopbaanportaal ga je aan de slag met je loopbaan. Met jouw profiel kan je makkelijk solliciteren op vacatures van zorgorganisaties in de regio. Je kan een job alert aanmaken en de door jouw gewenste vacatures in je mailbox ontvangen. Ook kan je allerlei gratis testen doen om inzicht te krijgen in je in je loopbaan. Ontdek hoe je gezond en met plezier aan het werk blijft en regie neemt op je loopbaan.

Kortom, met deze site hou je de regie over je toekomst. En dat allemaal in onze eigen regio! 

Wat levert het op?

 • Nieuwe vacatures in je mailbox
 • Vindbaar voor werkgevers, als jij je profiel openbaar maakt
 • Gratis testen voor je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan
 • Alle informatie over werken en leren in zorg en welzijn
 • Tips en informatie over solliciteren, en regie nemen op je loopbaan

Gratis loopbaanoriëntatie

Je wilt stilstaan bij je loopbaan. Je wilt stappen zetten, maar weet niet hoe. Je werkt in de zorg of je wilt komen werken in zorg en welzijn. Dan verdien je kansen!

Voor jou is er nu gratis een persoonlijk loopbaanadvies van ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Wij helpen je op weg. Meld je aan en ontdek samen met een van onze loopbaancoaches wat jij kunt doen om mee te groeien in je werk.

Soms helpt het om met een ervaren loopbaancoach stil te staan bij je eigen werk en loopbaan: ben ik nog bekwaam en voor langere duur inzetbaar? Wat zijn mijn ambities en waar wil ik sterk in worden? De coaches van ‘Sterk in je werk’ weten alles over de mogelijkheden om goed aan het werk te blijven. De coach helpt je op weg en weet waar de kansen op regionaal arbeidsmarkt liggen.

Je meldt je aan via de website www.sterkinjewerk.nl Vervolgens koppelen we je aan een ervaren sterkinjewerk loopbaancoach.

Wil je liever eerst meer informatie, dan kan je bellen met Infopunt Zorg: 023-5322151

Gratis loopbaantesten

In ons loopbaanportaal kan je diverse gratis testen doen waardoor je meer inzicht krijgt over je persoonlijkheid, persoonlijke ontwikkeling en loopbaan: Hoe kan ik mijn talenten optimaal benutten? Hoe kan ik gezond en met plezier werken en aan het werk blijven? Wat motiveert mij in mijn werk en wat zijn mijn drijfveren en talenten?

In het loopbaanportaal kan je de volgende testen gratis doen:

 • Drijfveren
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Groei in je werk
 • Interesse test
 • Persoonlijke flexibiliteit
 • Talentenscan

Na inschrijving, kan je aan de slag met deze testen.

Voorlichtings- en banenmarkten

Voorlichtingsbijeenkomst werken en leren in de zorg
Er zijn volop kansen om in de zorg te werken. Wij bieden je de mogelijkheid om deze kansen te verkennen.

Voor potentiële medewerkers:
Heb je interesse om in de zorg te werken en daarnaast misschien een (verkorte) opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige te volgen? Kom dan naar een van onze  voorlichtingsbijeenkomsten.
Laat je gegevens hier achter als je op de hoogte gehouden wilt worden.


Er is elk kwartaal een voorlichtingsbijeenkomst (11 juni, 12 september, 12 december 2019).

De eerstvolgende bijeenkomst is op 11 juni 2019.
Tijd: 18.00 - 20.00 uur
Locatie: IJmond Werkt!, Stationsplein 48a, 1948 LC Beverwijk

Voor vragen en informatie: Monique Beentjes, m.beentjes@vbzkam.nl, 023-5322151.


Voor werkgevers:
Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst kunnen werkgevers zich presenteren aan de deelnemers. Wil je als werkgever aanwezig zijn tijdens een van de voorlichtingsbijeenkomsten? Neem dan contact op met samen Voor Betere Zorg, Monique Beentjes, m.beentjes@vbzkam.nl of 023-53 22 151.

Welke opleiding past bij mij?

Overzicht zorginstellingen

Door op een locatie in onderstaande kaart te klikken kunt u de gegevens van deze locatie zien.

Nieuws en agenda

 • Toonalles
 • Toon alleennieuws

29 apr 2019WW daalt, vooral in de zorg

Na een WW-stijging in januari, is het aantal WW-uitkeringen in februari weer gedaald. In totaal werden in Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland en IJmond 19.380 uitkeringen verstrekt. Dat waren er 549 minder (-3,0%) dan in januari. In de drie Noord-Hollandse regio’s was de daling sterker dan landelijk (-2,0%).

Vooral in Noord-Holland Noord (3,4%) was de daling sterk. Landelijk was de daling in geen enkele regio zo groot. Een van de redenen is dat het aantal WW-uitkeringen in de agrarische sector met bijna 10% afnam naar 333 uitkeringen. Daarnaast nam het aantal WW-uitkeringen in de zorg en welzijn flink af. Daar werden in februari 1.204 WW-uitkeringen verstrekt, 40 minder dan in januari.

Grootste WW-daling in de zorg
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de zorg en welzijn sterk gedaald. In februari werden in de drie Noord-Hollandse regio’s 668 WW-uitkeringen minder verstrekt dan in februari 2018. Deze afname was de grootste van alle sectoren. Het wordt voor werkgevers dan ook steeds moeilijker om zorgpersoneel te vinden. Dat geldt voor alle opleidingsniveaus. De verwachting is dat het aantal vacatures dit jaar nog verder zal toenemen. In de Factsheet arbeidsmarkt Zorg geeft UWV een nadere toelichting op de ontwikkelingen in deze sector.

Tekorten oplossen
Veel werkgevers in de zorg zijn op zoek naar mogelijkheden om hun vacatures te vervullen. Hoewel het aantal mensen dat aan een zorgopleidingen begint het afgelopen jaar sterk is toegekomen, is het onwaarschijnlijk dat hiermee de personeelstekorten worden opgelost. Er wordt daarom ook gekeken naar alternatieven, zoals het inzetten van zij-instromers en de mogelijkheid om de werkzaamheden op een andere wijze te organiseren, bijvoorbeeld door taken te herschikken of gebruik te maken van e-health (digitale ondersteuning voor patiënten en zorgverleners).

Snel aan de slag
Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, worden in de drie regio’s momenteel 2.560 WW-uitkeringen in de zorg en welzijn verstrekt. Een aanzienlijk deel van de uitkeringen wordt echter verstrekt aan mensen die pas kortgeleden hun baan zijn kwijt geraakt. De verwachting is dat veel werkzoekenden snel een nieuwe baan vinden. Uit eerder onderzoek is gebleken dat vooral artsen en verpleegkundigen bij het vinden van een nieuwe baan vaak werk voor langere duur (een jaar of meer) vinden.

 

Bron: UWV, april 2019

15 mrt 2019ZORG.IK? Carriérebeurs Zorg en Welzijn

05 feb 2019Zo doet u mee aan Ik Zorg

10 jan 2019Mijn toekomst, Mijn zorg

Overzicht nieuws & agenda

Wat vinden zij?

Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk.Verzorgende bij De Rijp (Kennemerhart)

Verzorgende Kim Sieval werkt al tien jaar in De Rijp in Bloemendaal. Kim: ‘Na tien jaar ga ik nog steeds  iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is  fijn om te zien dat ik bij bewoners een lach op hun gezicht kan laten verschijnen. Het gaat in mijn werk niet alleen om verzorgen, het gaat vooral om ervoor zorgen dat het goed gaat met de mensen die hier wonen. En dat zij zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.  Ik vind het fijn dat ik met hele kleine dingen het verschil kan maken. Mijn dag bestaat voor een deel uit signaleren, rapporteren en verzorgen, maar vooral ook uit samen zijn, plezier maken, genieten en aandacht geven. 
Bekijk het filmpje van Kim.

 

"De overgang naar kleinere buurtteams is een goede ontwikkeling."Monique Dijkzeul, verzorgende bij Buurtteam Colensostraat in Haarlem

"Ik geloof dat de overgang van een groter thuiszorgteam naar kleinere buurtteams een positieve ontwikkeling is. Voor de cliënten en zeker ook voor mijzelf. Ik heb nu taken die ik anders niet had kunnen doen: plannen, sollicitanten spreken, mee mogen denken. De betrokkenheid is zoveel groter, ook vanuit cliënten naar ons toe. 'Bel ik nog op tijd', vragen ze bezorgd. Of ze denken mee met een route, dat is allemaal erg leuk.

Natuurlijk is de overgang niet zonder slag of staat verlopen. We zijn eerder dit jaar in kleinere teams gaan werken en de veranderingen die daarbij hoorden, leverden onrust op. Sinds oktober werken we echt zelfstandig. Je bent nu zelf verantwoordelijk en dat geeft rust, vind ik. Merken we nu dat we twee nieuwe medewerkers nodig hebben, dan pakken we zelf de telefoon om sollicitanten uit te nodigen. Dat deden we pasgeleden nog. Zoiets gaat veel sneller dan voorheen met een manager erbij.“

"Mijn leeftijd blijkt juist een voordeel." Hannie Nijkamp-Roskam, verzorgende bij Kennemerhart

Hannie Nijkamp-Roskam verloor haar baan als kok en schoolde zich om naar verzorgende. Daarvoor begon ze op haar 59e aan de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG bij het Nova College. "Collega's verklaarden me voor gek, maar mijn leeftijd blijkt juist een voordeel te zijn." De oudste student van het Nova College ontving donderdag 25 juni haar diploma. Ze kon meteen aan de slag bij woonzorgcentrum Schoterhof in Haarlem-Noord.

Hannie werkt tien jaar als kok in woonzorgcentrum Molenburg, net als Schoterhof onderdeel van Kennemerhart, als ze hoort dat de keuken gaat sluiten. Kleinschalig wonen is de nieuwe norm in de ouderenzorg en daarin past geen centrale keuken meer. "Een klap was het. Op die leeftijd kijk je al met een schuin oog naar je pensioendatum. Nu, drie jaar verder, werk ik als leerling-verzorgende en denk ik niet meer aan stoppen. Ik vind het veel te leuk."